ck_hero_image ck_hero_image
Tilbage

Få styr på skattereglerne

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at du skal have styr på årets firmajulegave. For at dine medarbejdere ikke skal beskattes af julegaven, skal du dog være opmærksom på en række ting.

Så meget må julegaven koste i 2021

De gaver, du som arbejdsgiver giver dine medarbejdere, er som udgangspunkt normalt skattepligtige og beskattes på samme måde som løn. Dette gælder imidlertid ikke den årlige julegave, medmindre gavens værdi overstiger 900 kr. inkl. moms. Skattefriheden gælder kun for én årlig julegave.

Når det er sagt, så kan julegaver i form af naturalier være skattefri, selvom værdien overstiger 900 kr., blot den har en værdi på maksimalt 1.200 kr. inkl. moms. Men her det så vigtigt at være opmærksom på, at skattefriheden er betinget af, at der ikke er andre smågaver mv. over året fra arbejdsgiveren, der skal medregnes under den samlede skattefri bagatelgrænse for året på 1.200 kr.

Skattefrit oplevelsesgavekort – nyt for 2021

I 2021 har man som noget nyt mulighed for at give sine medarbejder et skattefrit oplevelsesgavekort for 1.200 kr. – udover de sædvanlige gaver for 1.200 kr.  Oplevelsesgavekortet kan f.eks. være til hoteller, restauranter og kulturoplevelser i Danmark eller i et andet EU-/EØS-land. Se evt. flere eksempler på skattefrit oplevelsesgavekort på Skattestyrelsens hjemmeside.

Hvornår er gavekort ikke skattefrit?

Gavekort betragtes som kontanter og er derfor skattepligtige uanset beløbets størrelse. Et gavekort kan dog være skattefrit, hvis gavekortet har et meget begrænset anvendelsesområde, og værdien højst udgør 900 kr. Fælles for disse gavekort er, at de ikke kan ombyttes til kontanter.

Kontakt endelig en af vores revisorer på tlf: 33301515, hvis du i tvivl om, hvorvidt dine gaver eller dine gaveidéer skal beskattes eller ej.