ck_hero_image ck_hero_image
Tilbage

Udbetalingsgrænsen på skattekontoen tilbage til det ”normale”

En af regningens mange tiltag under Covid-19 var at hæve udbetalingsgrænsen på skattekontoen. Tidligt inde i Covid-19-krisen valgte Regeringen at hæve beløbsgrænsen på skattekontoen fra 200.000 kr. til 100. milliarder kroner. Derefter blev grænsen nedsat og har siden 1. februar 2022 været på 350 millioner kroner.

Efter den oprindelige plan skulle ordningen gælde frem til d. 1. maj 2023, men nu har regeringen fremsat et nyt lovforslag om at gå tilbage til det ”normale” – allerede fra d. 15. juni 2022.

Hvad er skattekontoen?

Skattekontoen er en kontoopgørelse, hvor man som virksomhedsejer kan se et samlet overblik over, hvad man har indberettet og betalt, hvad man skylder i f.eks. moms og A-skat og hvad man har til gode. Saldoen på kontoen kan både være positiv og negativ. Hvis den er positiv, udbetales beløb over 200 kroner til virksomhedens Nem-konto automatisk indenfor fem hverdage. Man kan dog hæve udbetalingsgrænsen til 200.000 kroner, og under Covid-19 helt op til 100 milliarder kroner.

Hele fidusen ved at sætte grænsen op var, at virksomheder kunne undgå at betale negative renter i banken og derved sikre virksomheden mere likviditet. Flere har også kaldt dette tiltag som en form for opsparing.

Hvis vi er heldige, forbliver Covid-19 nu i historiebøgerne og dermed også alle de mange kompensationsordninger, som skulle komme virksomheder til undsætning i de to år, Covid-19 hærgede i Danmark og resten af verdenen. Det betyder også, at det slut med den ekstraordinære beløbsgrænse på Skattekontoen.

Læs evt. lovforslaget her.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte din revisor, hvis du har spørgsmål til det ovenstående.