ck_hero_image ck_hero_image
Tilbage

Tvangslukkede virksomheder og kompensation for faste omkostninger

Hvis din virksomhed er blandt dem, der i henhold til bekendtgørelse er/var tvangslukket pga. Covid-19, er der en besynderlighed i hjælpepakken for de faste omkostninger, man skal være opmærksom på.

Som en følge af hjælpepakkens beregningsmetode, kan tvangslukkede virksomheder nogle gange opleve, at de får mindre i kompensation end de virksomheder, der ikke har været tvangslukkede, uagtet at de to virksomheder for perioden har identisk omsætning og faste omkostninger. Det skyldes, hvordan omsætningen fordeles mellem den tvangslukkede og den åbne periode.

Ifølge Christensen Kjærulffs partner og statsautoriseret revisor Peter Clausen er Erhvervsstyrelsen opmærksom på problemet. – For ikke at de (tidligere) tvangslukkede virksomheder skal ende med at blive ”straffet dobbelt” har Erhvervsstyrelsen gjort det frit, hvorvidt man i ansøgningen vil anfører tvangslukket eller ej.

Derudover mener Peter Clausen, at man som tvangslukket virksomhed bør tage nogle forholdsregler, hvis man ønsker at anvende ordningen. -Denne lille, men bestemt ikke uvæsentlige detalje betyder, at (tidligere) tvangslukkede virksomheder så vidt muligt bør afvente med at søge hjælpepakken for faste omkostninger, indtil man ved om der skal søges for enten 3 eller 4 måneder, samt hvorvidt der skal anføres tvangslukket for en periode eller ej, indtil den faktiske omsætning og de faste omkostninger kendes for COVID-19 perioden. På denne måde kan man regne på, hvilken løsning der bedst hjælper virksomheden gennem Corona-/nedlukningskrisen, siger Peter Clausen.

Ansøgningsfristen for at ansøge om kompensation for faste omkostninger er 31. august 2020.

Læs mere om ordningen i vores online brochure, og kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til ovenstående.