firmajulegaverne ligger kart til at blive uddelt til medarbejderne

Firmajulegaver og skatteregler

onsdag den 26. okt. 2022

Så meget må julegaven koste i 2022

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at du skal have styr på årets firmajulegave. For at dine medarbejdere ikke skal beskattes af julegaven, skal du dog være opmærksom på en række ting.

De gaver, du som arbejdsgiver giver dine medarbejdere, er som udgangspunkt normalt skattepligtige og beskattes på samme måde som løn. Dette gælder imidlertid ikke den årlige julegave, medmindre gavens værdi overstiger 900 kr. inkl. moms. Skattefriheden gælder kun for én årlig julegave.

Når det er sagt, så kan julegaver i form af naturalier være skattefri, selvom værdien overstiger 900 kr., blot den har en værdi på maksimalt 1.200 kr. inkl. moms. Men her det så vigtigt at være opmærksom på, at skattefriheden er betinget af, at der ikke er andre smågaver mv. over året fra arbejdsgiveren, der skal medregnes under den samlede skattefri bagatelgrænse for året på 1.200 kr.


Hvornår er gavekort ikke skattefrit?

Gavekort betragtes som kontanter og er derfor skattepligtige uanset beløbets størrelse. Et gavekort kan dog være skattefrit, hvis gavekortet har et meget begrænset anvendelsesområde, og værdien højst udgør 1200 kr. Fælles for disse gavekort er, at de ikke kan ombyttes til kontanter.

Læs evt. mere om reglerne på SKATs hjemmeside.

Kontakt endelig en af vores revisorer på tlf: 33301515, hvis du i tvivl om, hvorvidt dine gaver eller dine gaveidéer skal beskattes eller ej.

Christensen Kjærulff
Netværk
Nexia International
Revisorgruppen Danmark

Christensen Kjærulff is a member of Nexia International, a leading, global network of independent accounting and consulting firms. Please see the Member firm disclaimer for further details.

Følg os på LinkedIn